Warmtepomp

warmtepomp nomenergy

Dit systeem zorgt voor vervanging van de gas ketel. De warmtepomp kun je zien als “omgekeerde” koelkast. De koelkast pomp onttrekt warmte uit de koelkast en brengt die naar buiten. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht of grondwater en brengt die naar binnen.

De warmtepomp is een enorm spaarzame manier om uw huis te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Het is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel. Omdat veel minder of helemaal geen gas meer verbruikt wordt, daalt de CO₂-uitstoot met 50+ %. De pomp zet de gewonnen warmte uit de buitenlucht of grondwater om via een warmtewisselaar en slaat deze op in een speciale 2-traps boiler of wordt op een bestaande (hybride) cv-ketel aangesloten.

Een warmtepomp draait wel op stroom. Dus het gasverbruik neemt heel erg af of gaat zelfs naar nul, terwijl het stroomverbruik wat toeneemt. Door middel van toegevoegde zonnepanelen kunt u het stroomverbruik verder reduceren en wordt de CO₂-uitstoot nog lager.

Simpel uitgelegd bestaat het warmtepomp systeem uit de volgende onderdelen:
Bron Warmtepomp Afgiftesysteem

warmtepomp-nomenergy

Waar staan wij voor?

img

Van idee naar realisatie. NOM Energy levert en plaats zonnepanelen, warmtepompsystemen, zonneboiler installaties door heel Nederland.
Wij bieden goede kwalitetie en betaalbare producten

Leo Nelissen