Zonneboiler

heatpipes-nomenergy

Zonneboiler

Een zonneboilersysteem werkt met heat-pipes die bv op uw dak geplaatst worden. Heat-pipes worden geleverd in verschillende aantallen die in een frame geplaatst zijn en die de opgebouwde warmte door de zon afgeven aan een manifold (bovenaan het heat-pipes blok). In het manifold stroomt “solar vloeistof” die de warmte transporteert naar een warmtewisselaar en vervolgens voor opslag naar een boiler. Er zijn meerdere manieren om heat-pipes te monteren op een daarvoor geschikte locatie.heatpipes-nomenergy

Heat-pipes

De heat-pipes die door ons toegepast worden hebben een doorsnede van 24 mm. Dit zorgt mede voor een hoger rendement. De meest gangbare hebben een doorsnede van 14 mm.

De glazen buizen laten we uitvoeren met gehard glas met een wand dikte van 2,2 mm. (gangbaar is 1,6 mm). Dit geeft bv extra hagelbestendigheid tot 4 cm!zonneboiler-nomenergy

Hygieneboilers

De Boiler is speciaal door ons ontwikkeld zodat deze ook “input” kan hebben van andere warmtebronnen dan alleen heat-pipes.
Denk daarbij aan een houtkachel of een warmtepomp.
Buiten de meerdere aansluitingen is ook het binnenwerk met zeer hoogwaardige materialen gebouwd, o.a. met roestvrij staal.

Bijgaand een voorbeeld van de zgn. “Hygiëne Boiler (met extra voorziening tegen bacteriën)

Dit is een doorsnede tekening van een hygiëne boiler met extra aansluitingen voor een houtkachel, pellet kachel of warmtepomp. Voor de warmtepomp is de boiler aangepast. De boilers hebben dan een andere opbouw. Dat is niet op deze tekening weergegeven.

Waar staan wij voor?

img

Van idee naar realisatie. NOM Energy levert en plaats zonnepanelen, warmtepompsystemen, zonneboiler installaties door heel Nederland.
Wij bieden goede kwalitetie en betaalbare producten

Leo Nelissen