Zonnepanelen

De zonne-installatie

Deze installatie kan een groot deel van uw stroomverbruik afdekken waardoor u geld bespaart op uw energierekening en duurzamer produceert. Door plaatsen van zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt. Via een omvormer wordt de stroom in uw woning geleverd. Overtollige stroom wordt aan het stroomnet teruggegeven om b.v. s’ avonds weer gratis terug geleverd te worden naar uw woning. Dit principe wordt “saldering” genoemd. De overheid garandeert deze regeling tot minstens 2023.

Er zijn diverse soorten panelen in vele kwaliteiten en capaciteiten. Onze taak is het om de beste panelen voor de beste prijs te selecteren en bij u vakkundig te plaatsen om het hoogst mogelijke rendement te bereiken.

Er wordt dan ook over terugverdientijd gesproken – hoe lang het nodig is met uw stroomverbruik om de investering terug te verdienen. Dit staat los van de milieutechnische overwegingen die daar nog bij komen.

Bij een simpele plaatsing wordt een systeem in serie opgesteld, als er geen schaduwen op uw dak komen. In andere gevallen is het raadzaam om een parallel acterend systeem te plaatsen, b.v. als schaduw uw systeem opbrengst zou beperken.

zonnepanelen-nomenergy

Aangezien panelen een technische levensduur hebben van 25+ jaar is de investering dubbel gunstig. Nadat de panelen zichzelf hebben terugverdiend (na 7-10 jaar) blijven ze nog minstens 15 jaar “gratis” produceren. Daarom is het uitermate belangrijk om voor een goede, degelijke installatie te kiezen!

Verder is essentieel om een eerlijk bedrijf te kiezen die de technische kant goed uitwerkt; immers zal de werking bepaald worden door de nauwkeurigheid van de systeemopbouw. Het gaat dus niet om “wat je ziet is wat je krijgt” maar om degelijk vakwerk.

Een zonne-installatie kan op zichzelf staan, maar ook ter ondersteuning van b.v. een warmtepomp of heatpipe systeem. Bij iedere situatie dient bekeken te worden welke ruimtes beschikbaar zijn en hoe het rendement optimaal bereikt kan worden.

Waar staan wij voor?

img

Van idee naar realisatie. NOM Energy levert en plaats zonnepanelen, warmtepompsystemen, zonneboiler installaties door heel Nederland.
Wij bieden goede kwalitetie en betaalbare producten

Leo Nelissen